Orzosallad med örtgrönt och granatäpple

Recept på orzosallad med örtgrönt och granatäpple. Orzomixen till salladen består av korn, delade gula ­linser och gröna ärter och lupinbulgur. Lupinbulgur är gjort av lupinbönor, det smakar sött och ­nötigt.

 

30 minuter + 25 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Ansa och skär aubergine och zucchini i små tärningar. Blanda med 3 msk olja och 1 1/2 tsk salt på två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills grönsakerna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Koka orzon enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  4. Skiva oliverna. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Grovhacka persilja och mynta. Blanda orzon med grönsaker, granatäpple, örter, oliver, 2 msk olja och citronsaft. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Vänd ner spenaten.

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon

 

Ps. Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

Recept från