Orzosallad med örtgrönt och granatäpple

00000

Recept på orzosallad med örtgrönt och granatäpple. Orzomixen till salladen består av korn, delade gula ­linser och gröna ärter och lupinbulgur. Lupinbulgur är gjort av lupinbönor, det smakar sött och ­nötigt.

För 8 personer

Ingredienser

1 påse orzomix (250 g), Zeta
2 auberginer
1 zucchini
3 msk olivolja + 2 msk
1,5 tsk salt + 1 tsk
1 granatäpple
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta
200 g oliver gröna, urkärnade
2 msk citron pressad
2 påsar babyspenat (à 70 g)
2 krm svartpeppar nymald

30 minuter + 25 minuter i ugn

Orzosallad med örtgrönt och granatäpple – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Ansa och skär aubergine och zucchini i små tärningar. Blanda med 3 msk olja och 1 1/2 tsk salt på två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills grönsakerna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Koka orzon enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  4. Skiva oliverna. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Grovhacka persilja och mynta. Blanda orzon med grönsaker, granatäpple, örter, oliver, 2 msk olja och citronsaft. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Vänd ner spenaten.

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon

 

Ps. Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

Fler recept med: Sallader, Vegetariskt