Örtstekt lammstek med ugnsrostad potatis och spenathummus
Ingredienser
- 1,5 kg lammstek - med ben
- 5 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 rosmarinkvistar
- 2 kvistar timjan
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Spenathummus
- 40 g spenat - färsk
- 1 burk kikärter - (400 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk tahini (sesampasta)
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
Haricots verts
- 400 g haricots verts
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 krm salt
Tillbehör
- potatis - ugnsrostad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva vitlöken. Skär små skåror i köttet och stick i vitlöksskivorna.
-
Bryn steken runt om i smör tillsammans med örtkvistarna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 1 timme. Ta ut och låt steken vila ca 10 min innan den skärs i skivor.
-
Hummus: Spola av kikärterna med kallt vatten. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök och tahini. Tillsätt olja och spenat och mixa slätt. Krydda med salt.
-
Haricots verts: Ansa bönorna. Skala och skiva vitlöken. Stek bönor och vitlök i smör under omrörning 3–5 min. Krydda med salt.
-
Servera lammsteken med potatis, spenathummus och bönor.