Örtsoppa med kungsräkor och bakad tomat

Soppan får inte koka, bara hettas upp, när äggulorna är tillsatta, annars koagulerar gulorna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tärningar hönsbuljong
  • 1,5 l vatten
  • 3 pkt mellangrädde
  • 1 knippa bladpersilja
  • 3 basilika - krukor
  • 50 g bladspenat
  • 2 dl vatten - + 2 krm salt
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 äggulor
  • 1 citron - saft av
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 10 cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 20 scampistjärtar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Smula ner buljongtärningarna i vattnet och grädden i en vid kastrull. Låt koka upp och sjuda utan lock tills 2 liter återstår.

  2. Plocka under tiden bladen av persiljan och basilikan. Förväll persilja, basilika och spenat i lättsaltat vatten 2 minuter. Mixa bladen tillsammans med 1/2 dl av kokvattnet. Kör till en slät puré.

  3. Rör ihop det rumsvarma smöret och äggulorna.

  4. Före servering: Blanda ner citronsaften och örtpurén i soppan. Hetta upp soppan och smaka av med salt. Mixa i smör/ägg blandningen med en stavmixer precis före servering.

  5. Tomaterna: Sätt ugnen på 175°. Olja en ugnssäker form. Dela tomaterna i halvor, placera dem i formen. Sätt formen i mitten av ugnen, baka tomaterna 30 min. Strö salt och socker över tomaterna.

  6. Räkor: Tina frysta kungsräkor. Låt dem torka till på hushållspapper. Salta och hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs räkorna i het panna, högst 1/2 minut på var sida.

  7. Servera soppan med en pyramid av räkor och placera tomaterna på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!