Örtsoppa med grillad pilgrimsmussla

Recept på örtsoppa med grillad pilgrimsmussla. En mjuk, örtgrön variant på den klassiska potatissoppan.

Örtsoppa med grillad pilgrimsmussla – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i  bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i smör 5 min.
  2. Tillsätt buljong och vin och koka under lock 20 min.
  3. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas.
  4. Mixa spenaten och örterna med lite av soppan för sig. Blanda det mixade gröna i resten av soppan och koka upp.
  5. Pensla pilgrimmsmusslorna med olja, krydda med salt och peppar. Grilla dem ca 1 minut i het grillpanna.
  6. Lägg en mussla i varje tallrik med en tunn skiva tryffel på och häll varm soppa runt om.

Recept från