55555

Recept på kryddig sill i burk med smak av både kryddpeppar och färska örter.

För 4 personer

Ingredienser

400 g sillfiléer, urvattnade
0,5 rödlök
0,5 gul lök
0,5 purjolök, 1 bit, ca 10 cm
1,5 dl örter, hackade, persilja, dill, rosmarin, basilika, timjan

Lag:

0,5 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 lagerblad
12 kryddpepparkorn, krossade
5 svartpepparkorn

Örtsill i burk – gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
  2. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär den i lagom stora bitar. Skiva rödlök, gul lök och purjolök.
  3. Varva sillbitar, lök och de hackade örterna i en burk och häll över den kalla lagen. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.
    örtsill-i-burk
Fler recept med: Fisk, Sill