Örtsallad med grillade grönsaker och halloumi

Sallad med salt halloumi och örtgrillade, pigga grönsaker är god såväl varm som kall. Har ni med er en grill kan ni marinera grönsakerna i förväg.

Örtsallad med grillade grönsaker och halloumi

 

1. Örtolja: Mixa ihop oregano, basilika, vitlök, olivolja och citronsaft med mixerstav. Salta och peppra.
2. Skär aubergine och squash i grova skivor, ca 1 cm tjocka. Halvera tomaterna.
3. Lägg grönsakerna och salladslöken i en form och häll över örtoljan. Låt marinera ca 20 min. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg.
4. Skär halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olivolja. Grilla eller stek osten ca 2 min på varje sida, tills den fått fin färg.
5. Plocka bladen från de färska örterna och blanda med grillade grönsaker och halloumi. Vrid över lite svartpeppar på toppen.

Recept från