Örtsallad med cantaloupe

Recept på örtsallad med cantaloupe. Denna goda örtsallad är det perfekta tillbehöret till en bit grillad kött eller fisk.

Ingredienser

  • 1 zucchini - gul
  • 1 cantaloupe
  • 6 fikon
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g oliver - svarta

Dressing

  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor, eller använd en mandolin för att få tunna skivor. Skala, kärna ur och skärmelonen i klyftor. Halvera fikonen.

  2. Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda olja, citronskal och citronsaft. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

  3. Blanda zucchinistrimlorna med dressingen. Repa bladen från örterna. Blanda alla ingredienser. 

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!