00000

Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini är ett snabblagat drinktilltugg. Oliverna får en mustig smak efter rostning i ugnen och blir gott snacks tillsammans med frasiga bröd.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk kalamataoliver, med kärnor (à 370 g)
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka rosmarin
0,25 kruka timjan
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar, nymald
1 bit lantbröd
100 g pecorinoost, mellanlagrad

10 minuter + 15 minuter i ugn

Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt oliverna rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och skiva vitlöken. Repa 4 rosmarinkvistar. Repa och hacka timjanen. Blanda oliverna med olja, örter, vitlök och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
  3. Skär brödet i tunna skivor. Hyvla osten och fördela på bröden. Repa och strö över några rosmarinblad.
  4. Ta plåten ur ugnen. Lägg bröden bredvid oliverna och rosta ytterligare ca 3 min, tills bröden precis fått färg och osten smält. Servera oliverna med bröden till.