Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini

Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini är ett snabblagat drinktilltugg. Oliverna får en mustig smak efter rostning i ugnen och blir gott snacks tillsammans med frasiga bröd.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burk kalamataoliver - med kärnor (à 370 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 0,25 kruka timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 bit lantbröd
  • 100 g pecorino - mellanlagrad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt oliverna rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skiva vitlöken. Repa 4 rosmarinkvistar. Repa och hacka timjanen. Blanda oliverna med olja, örter, vitlök och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Skär brödet i tunna skivor. Hyvla osten och fördela på bröden. Repa och strö över några rosmarinblad.

  4. Ta plåten ur ugnen. Lägg bröden bredvid oliverna och rosta ytterligare ca 3 min, tills bröden precis fått färg och osten smält. Servera oliverna med bröden till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!