Örtpanerad kotlett

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnsstek potatisen utan fett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter - benfria
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 msk dijonsenap

1 dl hackade färska örtkryddor

  • basilika
  • timjan
  • rosmarin

Sås

  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond - koncentrerad
  • 0,5 dl fraiche - mini (5 %)
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 250 g potatisklyftor - ugnsstekta
  • tomater och paprika i sallad

Gör så här

  1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.

  2. Häll vatten och fond i stekpannan. Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter. Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.

  3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna. Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller bred på senapen och strö över örtkryddorna.

  4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och sallad. Ca 295 kcal, varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!