00000

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnsstek potatisen utan fett.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 fläskkotletter benfria
0,5 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm peppar
0,5 msk dijonsenap

1 dl hackade färska örtkryddor

basilika, timjan, rosmarin

Sås:

1 dl vatten
1 msk kalvfond koncentrerad
0,5 dl mini fraiche (5 %)
0,5 msk vetemjöl
0,5 tsk kinesisk soja
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

250 g potatisklyftor ugnsstekta
tomater och paprika i sallad

1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.
2. Häll vatten och fond i stekpannan.
Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och
vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter.
Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.
3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna.
Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller
bred på senapen och strö över örtkryddorna.
4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och
sallad.

Ca 295 kcal, varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein