Örtpanerad abborrefilé med varm potatissallad och apelsincrème

Potatissalladen är en favorit som passar till både fisk och kött. Uteslut bacon om du vill ha en vegetarisk variant.

Recept: Örtpanerad abborrefilé med varm potatissallad och apelsincrème

Apelsincrème:

  1. Blanda crème fraiche med apelsinskal, salt och peppar i en ­kastrull. Sjud crèmen ca 5 min.
  2. Ta kastrullen från värmen och låt crèmen svalna. Ställ crèmen i kyl tills den stelnat, ca 3 timmar.

Potatissallad:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Klicka på smöret och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Skär löken i bitar. Tärna baconet. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg lök, bacon, svamp och bönor på potatisen och tillaga ytterligare ca 15 min.
  4. Skala och pressa vitlöken och blanda med vinägern. Häll vinägern över potatis och grönsaker och blanda väl.

Örtpanerad abborrefilé

  1. Mixa ströbröd och örter i en mixer eller matberedare. Lägg ströbrödet på en tallrik. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen på en tallrik.
  3. Vänd abborrfiléerna först i ägg och sedan i ströbröd. Stek abborren i smör och olja  i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera den nystekta abborren med potatissallad och apelsincrème.

Recept från