Örtpaj

För er som inte har ett eget förråd av torkade trattisar finns de numera i de flesta livsmedelsbutiker, i små förpackningar à 30 g.

Örtpaj

1. Mixa trattkantarellerna till ett svamppulver, i matberedare eller med mixerstav. Blanda pulver och vatten. Låt stå 5 min.
2. Blanda snabbt ihop svampmix, smör och vetemjöl till en pajdeg i matberedare. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°. Nagga och förgrädda pajskalet 10 min mitt i ugnen. Ställ åt sidan.
4.  Skala och skiva löken tunt. Smält smöret och fräs löken tills den mjuknat. Strö på 1/2 tsk salt och vänd i spenaten. Låt blandningen svalna något. Lägg den i bottnen av pajskalet.
5. Riv osten och fördela den ovanpå löken/spenaten. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och 1/2 tsk salt. Blanda örterna med äggvispet. Fördela blandningen över osten.
6. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Garnera med färska örter. Servera pajen varm eller ljummen.

Recept från