Örtomelett med krämig svamp och grönt

00000

Recept på örtomelett med krämig svamp och grönt. Shiitakesvamp passar utmärkt till omeletter. Men du kan även använda champinjoner.

För 2-4 personer:

Ingredienser

6 ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk örter finhackade, t ex timjan och persilja
0,5 tsk chiliflakes
2 msk smör

Krämig svamp:

200 g shiitakesvamp
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk viltfond konc
1 msk majsstärkelse Maizena
2 msk persilja finhackad

Topping:

hackad persilja
chiliflakes

25 minuter

Örtomelett med krämig svamp och grönt – gör så här:

  1. Svamp: Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll på grädde och fond. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Blanda ner persiljan.
  3. Vispa ägg, mjölk, salt, peppar, örter och chiliflakes lätt, så att allt precis bara blandas.
  4. Smält smöret i en stekpanna och häll i omelettsmeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen. Omeletten är klar när den är krämig på ytan och har släppt i kanterna.
  5. Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja och chiliflakes.

    Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
    bonniers_vegetariska_kokbok

    Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Fler recept med: Ägg och mejeri, Brunch, Lunch, Vegetariskt