Örtmarinerad grillad fläskkotlett

Grilla i torr grillpanna. Oljan från marinaden räcker gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tärning knorr örtgården basilika & timjan
  • 1 msk vatten - hett
  • 2 msk olivolja

Couscoussallad

  • 432 g bönor - röda, kidney beans
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk timjan - finhackad
  • 1 lök - röd
  • 1 paprika - röd
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk balsamvinäger
  • 12 cocktailtomater
  • 100 g sallad - blandad
  • 1 msk timjan - finhackad

Tillbehör

  • 0,5 l yoghurt - som får rinna av

Gör så här

  1. Läs buljongtärningen i hett vatten i en liten kastrull. Hjälp till med en sked. Låt svalna. Blanda med olivoljan. Pensla blandningen på kotletterna. Placera kotletterna i en trång bunke, som täcks med plast, eller i dubbla plastpåsar. Ställ kallt, helst ett dygn. Ställ i rumstemperatur någon timme före grillning.

  2. Låt yoghurten rinna av genom silduk eller kaffefilter ett par timmar före servering. Ställ kallt.

  3. Salladen: Skölj bönorna i kallt rinnande vatten. Låt dem rinna av väl. Blanda bönor, olivolja, balsamvinäger, salt och finhackad timjan i en bunke. Ställ åt sidan.

  4. Hacka löken och strimla paprikan.

  5. Couscous: Koka upp vatten, olivolja och salt i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Rör i couscousgrynen. Lägg på locket och låt couscousen dra 5 minuter. Rör i balsamvinägern.

  6. Blanda couscous, bönor, lök, paprika, cocktailtomater, sallad och timjan i en skål.

  7. Kotletterna: Hetta upp en grillpanna. Grilla kotletterna ett par minuter på var sida precis före servering. Servera tillsammans med couscoussallad och avrunnen yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!