Örtmarinerad färsk lök med rostade pinjenötter

Den örtmarinerade löken passar också bra som tillbehör till grillat kött eller kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lökknippor - gärna en gul och en röd
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk örter - hackade, t ex timjan, rosmarin, persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g pinjenötter

Tillbehör

  • bröd
  • parmaskinka

Gör så här

  1. Ansa löken och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

  2. Blanda oljan med vinäger, örter, salt och peppar. Häll marinaden över den varma löken, låt svalna.

  3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Strö pinjenötterna över löken och servera med bröd och gärna parma- eller serranoskinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!