Örtmarinad med salvia, citron och vitlök  

Örtmarinad med salvia, citron och vitlök innehåller honung. Var därför försiktig vid grillning eftersom den lätt bränns vid.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 - 3 msk salviablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Grovhacka salviabladen. Skala och riv eller pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden.

  2. Lägg kött, fisk eller grönsaker i marinaden och låt marinera ca 1 timme, men gärna längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!