Örtkryddade köttbullar i tomatsås

Recept på örtkryddade köttbullar i tomatsås. Stora köttbullar som kokas direkt i tomatsås blir saftiga, dessutom slipper man allt stekos.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g lammfärs - eller nötfärs
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 tsk rosmarin - hackad
  • 2 vitlöksklyftor - + 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 förp krossade tomater med örter - (à ca 400 g)
  • 2 tärningar hönsbuljong

Tillbehör

  • 300 g pasta - t ex tagliatelle
  • 300 g broccolibuketter

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med citronskal, rosmarin, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar.

  2. Forma smeten till 16 stora köttbullar.

  3. Koka upp tomater, buljong och 2 pressade vitlöksklyftor i en låg vid panna.

  4. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och koka dem på svag värme under lock ca 15 min. Servera köttbullarna med nykokt pasta och broccoli.

  5. Ca 580 kcal per portion, 17 g fett, 38 g protein, 68 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!