DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Mutti

Örtkryddad lammfrikassé med stuvade grönsaker

Grönsaker och lamm i en härligt smaktik kombination. Prova att laga själv!

1h 30 min

Örtkryddad lammfrikassé med stuvade grönsaker

Hacka en av de två lökarna, moroten och sellerin för smakbasen.

Skär köttet i bitar, mjöla in dem väl och bryn dem sedan i en liten mängd olja och smör i en kastrull.Bryn köttet väl och häll över det vita vinet.

Tillsätt smakbasen och fortsätt att bryna på hög värme. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt kryddorna, Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré  och täck med vatten (eller grönsaksbuljong). Koka upp alltsammans och låt sjuda med lock på låg värme i 40 minuter.

Ansa grönsakerna under tiden och hacka dem grovt.

Stek den andra finstrimlade löken blank utan att den blir brun i en liten mängd olja.

Tillsätt grönsakerna och bryn på hög värme. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite vatten och låt koka upp. Låt koka i ca 20 minuter.

Servera frikassén riktigt varm tillsammans med de stuvade grönsakerna.

Recept från