I annonssamarbete med MUTTI

00000

Grönsaker och lamm i en härligt smaktik kombination. Prova att laga själv!

För 4 portioner

Ingredienser

Örtkryddad lammfrikassé med stuvade grönsaker

2 lökar
1 morot
1 selleristjälk
600 g lammkött
olivolja extra jungfruolja
30 g smör
1 glas vitt vin torrt
salt och peppar
2 msk tomatpuré Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré
1 potatis
1 squash
1 aubergine
1 fänkål
mejram
dill
enbär

1h 30 min

Örtkryddad lammfrikassé med stuvade grönsaker

Hacka en av de två lökarna, moroten och sellerin för smakbasen.

Skär köttet i bitar, mjöla in dem väl och bryn dem sedan i en liten mängd olja och smör i en kastrull.Bryn köttet väl och häll över det vita vinet.

Tillsätt smakbasen och fortsätt att bryna på hög värme. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt kryddorna, Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré  och täck med vatten (eller grönsaksbuljong). Koka upp alltsammans och låt sjuda med lock på låg värme i 40 minuter.

Ansa grönsakerna under tiden och hacka dem grovt.

Stek den andra finstrimlade löken blank utan att den blir brun i en liten mängd olja.

Tillsätt grönsakerna och bryn på hög värme. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite vatten och låt koka upp. Låt koka i ca 20 minuter.

Servera frikassén riktigt varm tillsammans med de stuvade grönsakerna.

Fler recept med: Italienskt, Kött, Lamm, Mutti, Övrigt