Örtiga potatisar och morötter

Underbart gott med mycket smak. Fungerar utmärkt att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk oliver - gröna, med ansjovis
  • 2 msk timjan - blad, färska
  • 4 anjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta - eller strån av groddad vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 fläskfilé
  • 1 fläskfilé
  • 1 tsk salt

Till servering

  • timjan
  • 60 g kapris

Gör så här

  1. Finhacka eller kör oliver, timjan, ansjovis, kapris, vitlök och olivolja i en matberedare. Salta och peppra filén och lägg den i en oljad ugnsform.

  2. Bred över olivtäcket och stek i ugnen i 225° 25-30 minuter tills innertemperaturen är 68°. Låt svalna. Skär i ganska tunna skivor och lägg i en frysform som rätten senare kan serveras ur. Garnera med kapris och timjan vid serveringen. Örtiga potatisar och morötter 600 g färskpotatis 3 morötter (ca 150 g) några timjankvistar Örtmarinad: 1 vitlöksklyfta 1 msk kapris några kvistar timjan (ca 5 g) några persiljekvistar (ca 5 g) 1 tsk dijonsenap 2 msk olivolja 3/4 tsk salt några varv på svartpepparkvarnen

  3. Finhacka ingredienserna till örtmarinaden eller kör ihop i en matberedare. Tillsätt senap och olja och smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Skrapa och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skrapa och skär morötterna i mindre bitar. Låt dem koka med potatisen så att de blir lagom mjuka. Häll av vattnet och rör ner örtmarinaden. Lägg på några timjankvistar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!