Tips med rimmat sidfläsk
Det rimmade sidfläsket är ett måste i sommarskafferiet. Det är som en god krydda och passar att steka och strö över sallader och soppor.
Skär karrén i ca 3 x 3 cm stora kuber. Skär sidfläsket i skivor och sedan i tjocka strimlor. Varva kött och fläsk på grillspett. Pensla med och krydda med salt och peppar. Grilla runt om på indirekt värme ca 8 min.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta gula skalet på rivjärn och pressa ut 2 msk saft. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Rör ihop citronskal, citronsaft, örter och olja.
Blanda spetten med oljan. Servera med grynsallad och aioli.
Servera gärna grillspetten med en korngrynssallad med grillade grönsaker och tryffelaioli.
Det rimmade sidfläsket är ett måste i sommarskafferiet. Det är som en god krydda och passar att steka och strö över sallader och soppor.