Örtiga grillspett med sidfläsk

Fläskkarré på spett går snabbt på grillen. Rimmat sidfläsk ger spetten en god, lite rökig smak.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 250 g sidfläsk - rimmat
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Marinad

  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka timjan
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär karrén i ca 3 x 3 cm stora kuber. Skär sidfläsket i skivor och sedan i tjocka strimlor. Varva kött och fläsk på grillspett. Pensla med och krydda med salt och peppar. Grilla runt om på indirekt värme ca 8 min.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta gula skalet på rivjärn och pressa ut 2 msk saft. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Rör ihop citronskal, citronsaft, örter och olja.

  3. Blanda spetten med oljan. Servera med grynsallad och aioli.

  4. Servera gärna grillspetten med en korngrynssallad med grillade grönsaker och tryffelaioli.

Tips med rimmat sidfläsk

Det rimmade sidfläsket är ett måste i sommarskafferiet. Det är som en god krydda och passar att steka och strö över sallader och soppor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!