00000

Recept på örtiga bröd med citron och timjan. Gott och lättbakat! Timjanen kan bytas ut mot någon annan färsk ört, exempelvis rosmarin eller oregano.

För 2 limpor, ca 20 skivor

Ingredienser

1 kruka timjan
1 citron
1/2 pkt jäst (25 g)
5 dl vatten (ca 45 grader)
1 dl kall standardmjölk
1 msk salt
1 msk flytande honung
ca 1 liter + lite till utbakning vetemjöl (600 g)
2 1/2 dl grahamsmjöl

20 min + 1 1/2 tim jäsning

Örtiga bröd med citron och timjan — gör så här:

  1. Repa och finhacka timjanen. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 5 msk saft.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och mjölk.
  3. Rör i timjan, citronskal och -saft, salt, honung, vetemjöl och grahamsmjöl. Degen ska bli ganska lös. Strö lite vetemjöl över och låt degen jäsa ca 1  1/2 timme.
  4. Sätt ugnen på 250°.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord (den behöver inte knådas). Strö lite mjöl över degen. Forma två runda limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen ca 20 min. Låt dem svalna utan handduk, då får de en knaprig skorpa.
Fler recept med: Bakning, Matbröd, Övrigt, Student