Inlagda örtiga bönor i olja

Lägg säsongens grönsaker och bönor på burk och spara till mörka höstkvällar! Oljan i lagen kan bli grumlig när burken har stått kallt ett tag, men den klarnar efter en stund i rumstemperatur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g bönor - blandade, t ex vaxbönor, skärbönor, sugarsnaps, bondbönor
  • 1 gul lök - liten
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka örter - färska, t ex salvia, oregano, timjan eller rosmarin

Vinägerlag

  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl olivolja - eller rapsolja

Gör så här

  1. Skär bönorna i 5 cm långa bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  2. Koka upp vinäger, vatten och salt. Lägg i bönor och lök och låt koka ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och låt stå ca 2 min. Häll av lagen och spara den.

  3. Kärna ur och strimla chilin. Skala och halvera vitlöken.

  4. Varva bönor och lök med chili, vitlök och örterna i en stor, väl rengjord glasburk. Häll på vinägerlagen blandad med oliv- eller rapsolja och sätt på ett lock. Förvara bönorna i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!