44444

Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto är en matig sallad med massor av härliga sommarsmaker. Dessutom är den perfekt att göra till många.

För 8 personer:

Ingredienser

1,5 kilo färskpotatis
0,5 dl olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
500 g sparris, grön
800 g vattenmelon
1 knippa rädisor
150 g salladsskott, blandade
300 g fetaost

Dillpesto:

75 g parmesanost
1 vitlöksklyfta
3 dl dill, grovt hackad
1,5 dl olivolja
1,5 msk pinjenötter
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

örter, t ex timjan

30 minuter + 20 minuter i ugn

Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba färskpotatisen. Skär eventuella stora potatisar på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills potatisen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
  2. Ansa sparrisen och grilla den runt om ca 5 min. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar.
  3. Dillpesto: Grovriv osten. Skala vitlöken. Mixa ost, vitlök, dill, olja och nötter med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg alla ingredienser på ett fat. Smula över fetaosten och ringa över dillpeston. Vänd runt alltsammans och garnera med örter.