30 minuter + 20 minuter i ugn
Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba färskpotatisen. Skär eventuella stora potatisar på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills potatisen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
- Ansa sparrisen och grilla den runt om ca 5 min. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar.
- Dillpesto: Grovriv osten. Skala vitlöken. Mixa ost, vitlök, dill, olja och nötter med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
- Lägg alla ingredienser på ett fat. Smula över fetaosten och ringa över dillpeston. Vänd runt alltsammans och garnera med örter.