Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto

Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto är en matig sallad med massor av härliga sommarsmaker. Dessutom är den perfekt att göra till många.
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 500 g sparris - grön
  • 800 g vattenmelon
  • 1 knippa rädisor
  • 150 g salladsskott - blandade
  • 300 g fetaost

Dillpesto

  • 75 g parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl dill - grovt hackad
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 msk pinjenötter
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • örter - t ex timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba färskpotatisen. Skär eventuella stora potatisar på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills potatisen är gyllene. Ta ut och låt svalna.

  2. Ansa sparrisen och grilla den runt om ca 5 min. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar.

  3. Dillpesto: Grovriv osten. Skala vitlöken. Mixa ost, vitlök, dill, olja och nötter med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg alla ingredienser på ett fat. Smula över fetaosten och ringa över dillpeston. Vänd runt alltsammans och garnera med örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!