Örtgriljerad julskinka

Grön griljering och en örtbukett på toppen, julskinkan har fått nytt utseende.
Allt om Mat

Till julskinkan

  • 1 julskinka - kokt

Örtgriljering

  • 1 basilika - kruka färsk
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 msk timjan - hackad
  • 4 formfranska - skivor fryst
  • 1 msk svensk senap - stark
  • 1 msk fransk senap
  • 0,5 tsk gelatinpulver
  • 3 äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta ev bort svål och putsa skinkan.

  2. Finhacka örterna som ska vara torra. Kantskär och tärna brödskivorna.

  3. Mixa brödtärningarna och hälften av örterna i matberedare till ett grönt ströbröd.

  4. Rör ihop senapen med resterande örter, gelatinpulver och äggulor.

  5. Placera skinkan i långpannan, bred på örtsenapen och strö över det gröna ströbrödet. Klappa in det lite, så det fastnar.

  6. Griljera skinkan i 225° ca 5 min och kyl den därefter snabbt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!