Örtgratinerade havskräftor

Recept på örtgratinerade havskräftor. I ugnen drar de råa havskräftorna åt sig smaken från örtsmöret. Servera gärna med en bit bröd.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

12 havskräftor råa
2 vitlöksklyftor
200 g smör
2 msk dill finhackad
2 msk bladpersilja finhackad
2 msk basilika finstrimlad
2 krm salt

15 minuter + 5 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på högsta grillvärme. Skala och finhacka vitlöken och lägg den i en matberedare tillsammans med smör och örter. Mixa till ett grönt smör.
  2. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Lägg dem med skalsidan nedåt på en plåt och strö över salt.
  3. Fördela ört- och vitlökssmöret över havskräftorna och gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills kräftköttet vitnat och blivit fast.
  4. Servera de gratinerade havskräftorna direkt. 

 

Fler recept med: Buffémat, Övrigt, Skaldjur