Örtgazpacho

Recept på örtgazpacho. Färska grönsaker och örter mixas snabbt och serveras direkt. En svalkande liten förrätt en varm sommardag.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 paprika - grön
  • 1 gurka
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 dl örter - t ex basilika, persilja, körvel och oregano, plockade
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • örter

Gör så här

  1. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala gurkan och skär i mindre bitar. Skala vitlöken.

  2. Mixa grönsaker, vitlök och örter med vattnet med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

  3. Garnera med örter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!