00000

Sangogroddar som ibland kallas rädisgroddar dekorerar kycklingen. De kan ofta köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Groddarna påminner i smak om rädisor och är ganska starka.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 majskycklingbröst
1 dl örter finhackade, (t ex basilika, timjan, rosmarin)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk smör

Aprikossås

2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
6 aprikoser
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Grönsaker

500 g smått & gott-potatis
250 g haricots verts färska
1 knippe rädisor

Örtfylld majskyckling med aprikossås – gör så här:

  1. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Skär ett litet snitt längs varje filé så att det bildas en liten ficka. Fyll fickan med örter och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
  2. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i stekpannan. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila under folie.
  3. Aprikossås: Blanda vin, vatten och grädde i en kastrull. Smula ner hönsbuljongtärningen och lägg i aprikoser. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Lyft upp 2 aprikoser och mixa ner resten till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Tärna de sparade aprikoserna.
  4. Grönsaker: Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten, lägg ner haricots verts när ca 2 minuter återstår av koktiden och rädisor när det återstår 1 minut. Häll av vattnet.
  5. Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar.