Örtfylld majskyckling med aprikossås

Sangogroddar som ibland kallas rädisgroddar dekorerar kycklingen. De kan ofta köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Groddarna påminner i smak om rädisor och är ganska starka.
Allt om Mat
Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar.
Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4 majskycklingbröst
  • 1 dl örter - finhackade, (t ex basilika, timjan, rosmarin)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Aprikossås

  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 6 aprikoser
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Grönsaker

  • 500 g potatis - smått & gott
  • 250 g haricots verts - färska
  • 1 knippa rädisor

Gör så här

  1. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Skär ett litet snitt längs varje filé så att det bildas en liten ficka. Fyll fickan med örter och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.

  2. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i stekpannan. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila under folie.

  3. Aprikossås: Blanda vin, vatten och grädde i en kastrull. Smula ner hönsbuljongtärningen och lägg i aprikoser. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Lyft upp 2 aprikoser och mixa ner resten till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Tärna de sparade aprikoserna.

  4. Grönsaker: Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten, lägg ner haricots verts när ca 2 minuter återstår av koktiden och rädisor när det återstår 1 minut. Häll av vattnet.

  5. Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!