1. Stek pepparfrukt, persilja, spiskummin, ingefära och lök i olja.
2. Skär kycklingen i bitar och stek med röran, 2-3 min.
3. Häll i vatten och kokosmjölk, sjud grytan 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokta äggnudlar, sockerärter och tomater.
Ca 432 kcal/portion, varav ca 13 g fett. ca 43 g kolhydrater, ca 33 g protein.
Örtcurry med kyckling
Det ska vara rikligt med örter i receptet på denna curry, som är hämtat direkt från en matlagningskurs i Thailand.
För 2 person(er)
Ingredienser
0,5 tsk | salt |
0,5 msk | rapsolja |
0,5 dl | vatten |
1 krm | svartpeppar, nymald |
0,5 msk | ingefära, finhackad |
1 st | vitlöksklyfta, hackad |
0,5 st | rödlök, hackad |
0,5 tsk | spiskummin, mald |
2 dl | persilja, hackad, eller färsk koriander |
200 g | kycklingfilé |
2 dl | kokosmjölk |
1 st | spansk pepparfrukt, strimlad, grön |
Tillbehör:
2 st | tomater |
150 g | sockerärter |
100 g | äggnudlar |