Örtcrème

Katjas egen favorit. Det är en universaldipp som passar till allt, framför allt skaldjur, fisk och kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 basilika - kruka
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 1 msk vatten - iskallt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

  1. Mixa basilika, äggula, senap, skalad vitlök, vinäger, honung, vatten, salt och peppar med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en slät och tjock kräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!