Örtbröd i långpanna

Örtigt bröd som är gott att äta nybakat till en god soppa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst - 1/2 paket
  • 2 dl vatten - ljummet
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk honung - flytande
  • 5 dl vetemjöl - special, + 2 msk till utbakning
  • 1 dl örter - hackade, färska, basilika, timjan och rosmarin

Garnering

  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlökar - med blast
  • 1 tsk gourmetsalt
  • rosmarin - några kvistar
  • kvistar timjan - några kvistar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, mjölk, olivolja, salt och honung. Rör ut blandningen. Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt. Tillsätt kryddorna. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

  2. Kavla ut en platta ca 25x30 cm, lite mindre än långpannan. Lägg degplattan på bakplåtspapper i långpannan. Tryck några hål i degen med tummen. Pensla degen med olivolja. Ansa och skiva löken. Fördela skivorna över brödet. Salta och strö på rosmarin- och timjankvistar. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär i bitar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!