1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
2. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Vänd ner filéerna och låt marinera ca 10 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna och citronen i skivor.
4. Fukta 2 ark bakplåtspapper och fördela tomat- och citronskivorna på dem. Lägg på kycklingfiléerna med marinaden och lägg på timjankvistar. Vik ihop papperen till täta paket och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Kycklingfiléerna är färdiga när innertemperaturen är 70°. Servera med kokt potatis.
Örtbakad kycklingfilé i paket
Kycklingen lagad i papperspaket blir extra saftig.
För 2 person(er)
Ingredienser
2 | kycklingfiléer |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
2 | tomater |
0,5 | citron, vältvättad |
4 | citrontimjankvistar |
Marinad
3 msk | örter, finhackade. t ex. persilja, basilika, timjan |
1 msk | olivolja |
0,5 | citron, finrivet skal. Vältvättad |
1 msk | honung |
Tillbehör
kokt potatis, (ca 300 g) |
Fler recept med:
Barn och familj, Huvudrätter - varmrätter, Kyckling och fågel, Näringsberäknat, Smalt