Örtbakad fisk och potatis

Börja med potatisen i ugnen och lägg in fisken lite senare. Det är praktiskt att laga hela middagen i ugnen. Vi använde torskfilé men det går också bra med andra fiskar som t ex gös eller abborre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,75 kg färskpotatisar - små
  • 500 g fiskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 0,5 dl örter - färska, hackade
  • 1 lime - rivet skal + saft
  • 1,5 tsk salt - helst gourmetsalt

Tillbehör

  • sallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och torka potatisen.

  2. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  3. Rör ihop olja, vitlök, örter, limeskal, limesaft och salt.

  4. Skär fisken i bitar och lägg dem i långpannan bredvid potatisen.

  5. Skeda kryddoljan över potatis och fisk. Sänk värmen till 175°.

  6. Stek ytterligare 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!