1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och torka potatisen.
2. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Stek den i mitten av ugnen ca 15 minuter.
3. Rör ihop olja, vitlök, örter, limeskal, limesaft och salt.
4. Skär fisken i bitar och lägg dem i långpannan bredvid potatisen.
5. Skeda kryddoljan över potatis och fisk. Sänk värmen till 175°.
6. Stek ytterligare 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.
Örtbakad fisk och potatis
Börja med potatisen i ugnen och lägg in fisken lite senare.
Det är praktiskt att laga hela middagen i ugnen. Vi använde torskfilé men det går också bra med andra fiskar som t ex gös eller abborre.
För 4 person(er)
Ingredienser
0,75 kg | färskpotatisar, små |
500 g | fiskfilé |
3 msk | olivolja |
1 | vitlök, klyfta, pressad |
0,5 dl | örter, färska, hackade |
1 | lime, rivet skal + saft |
1,5 tsk | salt, helst gourmetsalt |
Tillbehör
, sallad, limeklyftor |