Örtagårdsknyten

Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g skinka - varmrökt
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl örter - hackade, t ex persilja, timjan, mejram o
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 vitlök - klyftor, pressade
  • 1 ägg - + 1
  • 2 smördeg - 2 förpackningar, på rulle

Tillbehör

  • sallad - blandad med färska örter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Strimla skinkan, skölj och strimla purjolökarna. Hetta upp smör i en kastrull och låt purjolöken smälta tills den är mjuk utan att ta färg, ca 10 min. Låt svalna.

  2. Krama ur purjolöken så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda purjolök, skinka, hackade örter, salt, peppar, pressad vitlök och 1 ägg.

  3. Rulla ut smördegarna och dela var och en i 6 kvadrater, ca 15x15 cm. Fördela fyllningen på mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop kanterna och nyp till.

  4. Lägg knyten på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min eller tills de fått färg. Servera med en blandad sallad, gärna med färska örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!