Örtagårdsknyten

00000

För 12 knyten

Ingredienser

300 g skinka, varmrökt
2 purjolökar
1 msk smör
1,5 dl örter, hackade, t ex persilja, timjan, mejram o
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 vitlök, klyftor, pressade
1 ägg, + 1
2 smördeg, 2 förpackningar, på rulle

Tillbehör

, blandad sallad med färska örter, eventue

1. Sätt ugnen på 175°. Strimla skinkan, skölj och strimla purjolökarna. Hetta upp smör i en kastrull och låt purjolöken smälta tills den är mjuk utan att ta färg, ca 10 min. Låt svalna.
2. Krama ur purjolöken så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda purjolök, skinka, hackade örter, salt, peppar, pressad vitlök och 1 ägg.
3. Rulla ut smördegarna och dela var och en i 6 kvadrater,
ca 15×15 cm. Fördela fyllningen på mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop kanterna och nyp till.
4. Lägg knyten på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min eller tills de fått färg. Servera med en blandad sallad, gärna med färska örter.