Strömmingen behöver dra 8 timmar i lagen innan den blandas i såsen med färska örter.
För 4 person(er)
Ingredienser
600 g
strömmingsfiléer
5 dl
vatten
1 dl
ättiksprit, (12 %)
1 msk
salt
1 tsk
strösocker
Sås:
1
vitlöksklyfta
1 tsk
strösocker
2 msk
timjan, hackad färsk
2 msk
dragon, hackad färsk
4 msk
majonnäs
4 msk
gräddfil
1 msk
senap
1,5 msk
citron, pressad
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar, nymald
Tillbehör:
knäckebröd
finhackad rödlök
0,5 dl
dill, hackad
0,5 g
persilja, hackad
Ört- och senapsgravad strömming – gör så här:
Dra bort skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika, socker och salt och rör tills socker och salt har löst sig. Häll lagen över strömmingen och låt den stå kallt ca 8 timmar tills filéerna är vita och fasta i köttet.
Sås: Lägg skalad vitlök, socker, timjan och dragon i en mortel och stöt ihop till en kryddpasta. Vispa ihop majonnäs, gräddfil, senap och citronsaft. Tillsätt kryddpasta, dill och persilja. Krydda med salt och peppar.
Häll av lagen från strömmingen och låt den rinna av ordentligt. Blanda strömmingen med såsen. Servera med knäckebröd och finhackad rödlök.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.