00000

Små lammfärsbiffar med spännande kryddor i tomatsås. Servera med den vackra pärlcouscousen.

För 4 pers

Ingredienser

Orientaliska lammfärsbullar

500 g lammfärs
1 ägg
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1-2 msk mald kanel
1-2 tsk mald spiskummin
1 msk smör
1 förp passerade tomater (400 g)
1 dl vatten
1 msk konc kalvfond

Tillbehör

3 dl pärlcouscous
1 kruka persilja
100 g blandad sallad

25 min

1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Finhacka persiljan och rör ner i den färdiga couscousen

2. Blanda ihop färs, ägg, vatten, salt  och kryddor till en slät smet. Forma till ca 12 bollar.

3. Stek bollarna runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt de passerade tomaterna, vatten och fond och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra under lock ca 10 min.

4. Servera de orientaliska lammfärsbullarna med couscous och sallad.

Tips: Red såsen med majsstärkelse om du vill ha den lite tjockare. Skär gärna lök, squash och färska tomater och blanda ner i såsen så blir den matigare.