Orientalisk persikokaka

Kakan är en variant på den franska financierkakan, saftig och rik med fin mandelsmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g mandelspån - rostade
  • 3,5 dl florsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma - malen
  • 1 tsk apelsin - finrivet skal
  • 175 g smör - smält
  • 6 ägg - vitor
  • 1 burk persikor - konserverade

Servering

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en 21–24 cm kakform.

  2. Mixa mandelspånen med florsocker.

  3. Blanda ner mjöl, salt, kardemumma, apelsinskal och smör.

  4. Vispa vitorna till hårt skum och blanda först hälften av skummet med den rätt fasta smeten. Vänd därefter ner resten av skummet med stora tag så att luftigheten behålls i smeten.

  5. Lägg den i formen, torka persikorna och placera dem i smeten med kupan ner.

  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–45 minuter. Tiden beror på vilken form du valt, känn med sticka när kakan är torr även i mitten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!