00000

Fruktsallad i en spännande lag med lite apelsinblomsvatten.

För 15 bitar

Ingredienser

APELSINBLOMS- OCH HONUNGSLAG

1,5 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk honung
1,5 vaniljstång delad och urskrapad på längden
1 kanelstång
1 lime finrivet skal och saft
1 krm apelsinblomsvatten

FRUKTSALLAD

2 äpplen
2 clementiner
1 kiwi
1 mango
1,5 galiamelon
2 fikon färska
150 g blå druvor liten klase
30 g valnötter (½ dl)
30 g russin (½ dl)

1. Lägg alla ingredienserna till lagen i en kastrull och koka ett par minuter. Låt svalna.
2. Skala och skär frukten i bitar. Skär fikonen i klyftor. Halvera och kärna ur vindruvorna. Lägg frukten i lagen och strö över valnötter och russin före servering.