Oreobrownies

Oreobrownies är chokladstinna kakor. Minioreokakor köps i burk. Hittar du dem inte kan du använda vanliga oreokakor som skärs i mindre bitar.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm flingsalt
  • 12 minioreokakor
  • 25 g vit choklad

Tillbehör

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt ägg, mjöl, florsocker, bakpulver och flingsalt och rör till en slät smet.

  2. Häll smeten i en smord form, ca 10 x 20 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Stick i oreokakorna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.

  3. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll chokladen i en liten spritspåse. Ringla chokladen över kakan. Skär den i rutor och servera med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!