4.14.14.14.14.1

Oreobrownies är chokladstinna kakor. Minioreokakor köps i burk. Hittar du dem inte kan du använda vanliga oreokakor som skärs i mindre bitar.

För 8 bitar:

Ingredienser

100 g mörk choklad, (70 %)
50 g smör
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
2 msk florsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm flingsalt
12 minioreokakor
25 g vit choklad

Tillbehör:

jordgubbar

15 minuter + 15 minuter i ugn

Oreobrownies – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt ägg, mjöl, florsocker, bakpulver och flingsalt och rör till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord form, ca 10 x 20 cm, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Stick i oreokakorna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
  3. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll chokladen i en liten spritspåse. Ringla chokladen över kakan. Skär den i rutor och servera med jordgubbar.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar