Oreo cheesecake

Oreo cheesecake som i Amerika. Lättbakad cheesecake utan ugn med Oreo-kakor. Smarrigaste receptet!
Oreo cheesecake
Oreo cheesecake Foto: Thinkstock

Oreo cheesecake - fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g färskost - naturell Philadelphia
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 pkt oreo - kakor

Oreo cheesecake - botten

  • 1 pkt kakor - Oreo Eller digestive-kex
  • 30 g smör - smält

Chokladsås

  • 150 g mörk choklad - mörk mörk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Starta med chokladsåsen: Låt grädden sjuda upp med vaniljsocker, ta kastrullen från plattan när det börjat koka. Bryt ner chokladen och rör tills du har en slät sås. Ställ sedan kallt.

  2. Krossa Oreo-kakorna till botten i en matberedare, smält smöret och blanda ihop med kexen. Fördela smeten i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.

  3. Vispa grädden ordentligt fluffig. Vispa sedan ihop socker, vaniljsocker och Phialdelphiaost. Krossa Oreo-kakorna till smeten i matberedaren.

  4. Vänd ihop grädde med Philadelphiasmeten, och sist häller du i de krossade Oreo-kakorna.

  5. Häll upp smeten i formen och ställ in i kylskåp över natten.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!