Öppna knyten med ädelostfyllning

Vårrulledeg finns säkrast i asiatiska butiker. Fillodeg hittar du i butiker med medelhavsprodukter samt i större Konsumbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 vårrulledeg - plattor, spring roll pastry
  • 24 filodeg - plattor, 10x10
  • 2 msk smör - smält
  • 125 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 äggulor

Tillbehör

  • körsbär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Placera en platta vårrulledeg eller dubbla lager fillodeg i 12 engångsbakformar, ca 6 cm diameter, av papper eller folie. Pensla med smält smör runt kanterna.

  2. Dela ädelosten i mindre bitar. Kör den tillsammans med crème fraiche och äggulor i matberedare, eller rör för hand till en jämn smet. Fördela ostfyllningen i formarna.

  3. Grädda knytena i mitten av ugnen ca 10 minuter. Servera tillsammans med färska körsbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!