Öppen omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddar

Recept på omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddarost. Omelett är superenkelt att variera och bra när du vill använda rester som finns i kylen.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 4 ägg
  • 3 msk vatten
  • 1 dl cheddarost - riven
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • mangoldskott
  • gräslök

Gör så här

  1. Ansa och skiva svampen. Stek den i 1 msk smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med 1 krm salt. Ta upp svampen på ett fat.

  2. Vispa samman äggen med vatten och 2 krm salt. Smält 1 msk smör i stekpannan. Sänk värmen till låg eller medelvärme. Häll ner omelettsmeten och lyft med gaffel så att smeten rinner ner och stelnar. Strö över champinjoner, ost, mangoldskott och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!