00000

Öppen lasagne med spenat och räkor är snabblagat och lyxigt. Här är det viktigt med varma tallrikar så att inte de första lasagneplattorna hinner kallna under tiden de andra kokas.

För 2 personer:

Ingredienser

4 lasagneplattor, färska
1 burk lyxräkor, i lag, skalade (350 g)
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
0,5 dl vitt vin, torrt
0,5 hönsbuljongtärning
2 + 2 krm salt
0,25 krm cayennepeppar
0,5 msk majsstärkelse, Maizena
0,5 zucchini
1 bananschalottenlök
1 msk smör
100 g spenat, färsk

Garnering:

dill

Tillbehör:

citronklyftor

20 minuter

Öppen lasagne med spenat och räkor – gör så här:

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta. Låt räkorna rinna av.
  2. Blanda grädde, vatten och vin i en kastrull. Smula i buljongtärningen och krydda med 2 krm salt och cayennepeppar. Låt såsen koka ca 5 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda sedan ner i såsen. Låt koka upp.
  3. Ansa och strimla zucchinin. Skala och finhacka löken. Fräs zucchini och lök i smör i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 2 krm salt.
  4. Lägg 2 lasagneplattor i det kokande vattnet och låt dem koka ca 2 min. Ta upp dem med hålslev, lägg dem ca 10 sekunder på hushållspapper för att rinna av. Lägg sedan lasagneplattorna på två varma tallrikar. Häll på hälften av såsen och lägg på hälften av spenatfräset och räkorna.
  5. Koka de andra lasagneplattorna på samma sätt och lägg dem ovanpå de andra. Häll över resterande sås. Toppa med spenat och räkor. Garnera med dill och servera genast med citronklyftor.