Omelettwrap med räkröra och avokado

00000

Recept på omelettwrap med räkröra och avokado. Lätt som en plätt att laga glutenfri wrap! Omeletterna kan gräddas i förväg och håller fint ett par dagar i kylen.

För 4 wraps

Ingredienser

8 ägg
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk smör

Räkröra:

200 g räkor skalade
0,25 äpple
150 g naturell färskost
3 msk majonnäs
1 tsk limeskal rivet
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Fyllning:

1 avokado
4 salladsblad

Garnering:

ärtskott

25 minuter

Omelettwrap med räkröra – gör så här:

  1. Vispa ihop äggen med salt och peppar. Stek fyra omeletter av smeten i smör i en stekpanna. Vänd dem när smeten börjar stelna. Stek ytterligare ca 10 sekunder på andra sidan. Stjälp upp på ett smörgåspapper, låt kallna. 
  2. Räkröra: Kärna ur och finstrimla äpplet. Rör ihop ingredienserna till räkröran. Krydda med salt och peppar. 
  3. Kärna ur och skär avokadon i klyftor. Fördela salladsblad, avokado och räkröra i omeletterna och vik ihop. Garnera med ärtskott. Servera gärna wrapsen i smörgåspapper.

 

Fler recept med: Ägg och mejeri, Övrigt, Påsk