Omelettsufflé med apelsinströssel

Vispas ihop på ett par minuter och tillagas precis före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 apelsin - finrivet skal
  • 2 msk strösocker - (+ 2 msk)
  • 3 ägg
  • 3 msk likör - (Grand Marnier eller Cointreau)
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • glass

Gör så här

  1. Tvätta apelsinen i ljummet vatten. Riv av det yttersta skalet på apelsinen och blanda det med 2 msk socker.

  2. Dela äggen och vispa samman gulor och likör. Det räcker att vispa tills det är väl blandat.

  3. Vispa äggvitorna tillsammans med resten av sockret till ett hårt skum som sedan blandas med gulorna.

  4. Hetta upp en stor stekpanna tills den är varm men inte het. Lägg smöret i pannan och sänk värmen till 3:an på en 10-gradig skala.

  5. Häll i smeten, lägg på lock men lämna en liten springa så ångan kommer ut.

  6. Grädda omeletten 8–10 min. Kontrolera färgen efter 7 min genom att lyfta försiktigt på kanten med en stekspade. Se också efetr att smeten börjat stelna i mitten.

  7. Lossa omeletten med en stekspade runt om och vik till en halvmåne. Håll ett serveringsfat i vinkel mot stekpannan och stjälp upp.

  8. Strö apelsinsockret över och servera med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!