00000

Plättarna kan serveras som pålägg på en skiva bröd eller med rökt skinka och sallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 vitlök med blast, liten
1 dl pepparmynta
1 dl persilja
1 dl libbsticka
200 g squash, liten, grovriven
4 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk smör

Tillbehör

1 tomat, stor, skivad

Tillbehör

4 bröd

1. Finhacka vitlöken med blast. Finhacka pepparmynta, persilja och libbsticka.
2. Blanda vitlök, örter, squash, uppvispat ägg och vetemjöl i en skål. Tillsätt salt och peppar.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll ut lite smet i pannan till plättar som blir 7–10 cm i diameter. Stek ca 2 min på varje sida.
4. Lägg upp på fat. Lägg tomatskivor på plättarna. Servera med bröd.