1. Finhacka vitlöken med blast. Finhacka pepparmynta, persilja och libbsticka.
2. Blanda vitlök, örter, squash, uppvispat ägg och vetemjöl i en skål. Tillsätt salt och peppar.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll ut lite smet i pannan till plättar som blir 7–10 cm i diameter. Stek ca 2 min på varje sida.
4. Lägg upp på fat. Lägg tomatskivor på plättarna. Servera med bröd.
Omelettplättar med squash
Plättarna kan serveras som pålägg på en skiva bröd eller med rökt skinka och sallad.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | vitlök med blast, liten |
1 dl | pepparmynta |
1 dl | persilja |
1 dl | libbsticka |
200 g | squash, liten, grovriven |
4 | ägg |
0,5 dl | vetemjöl |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
2 msk | smör |
Tillbehör
1 | tomat, stor, skivad |
Tillbehör
4 | bröd |