Omelett, vegetarisk med ris och soja

Recept på vegetarisk omelett med ris och soja. Grönsaksomelett. En vegetarisk omelett till middag mättar riktigt bra om man lägger ­grönsaker i och serverar ris till
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 citrongräs
  • 3 salladslökar
  • 8 ägg
  • 0,5 squash - (á 300 g)
  • 250 g vitkål
  • 4 dl basmatiris

Tillbehör

  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Banka citrongräset och finhacka det. Riv squashen grovt och strimla vitkålen tunt. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Fräs grönsakerna samt citrongräset i olja i en stor stekpanna eller två mindre.

  3. Häll på äggblandningen när grönsakerna börjar mjukna. Stek 2–3 min så att smeten börjar stelna. Dra in kanterna lite runt om och luta pannan så att den ogräddade smeten rinner ner i bottnen. Fortsätt på det här sättet tills all smet har stelnat.

  4. Stjälp upp omeletten eller omeletterna så att de bildar halvmånar på ett fat. Halvera omeletterna och lägg upp på tallrikar.

  5. Finhacka salladslöken och strössla över omeletten. Servera med ris och soja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!