Omelett med vitkål och morötter. En snabb omelett, god till lunch och middag. Den söta indonesiska sojan ­ketjap manis, som finns i de flesta butiker.  

För 4 portioner

Ingredienser

2 morötter
200 g vitkål
1/2 purjolök (den vita delen)
1 chilifrukt röd
5 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar från kvarn
2 msk rapsolja

25 min

Omelett med vitkål

1. Skala morötterna, riv dem grovt i en bunke. Ansa och strimla vitkål och purjolök fint, tillsätt dem till bunken.
2. Skölj, kärna ur och finhacka chilin, tillsätt den. Knäck äggen i bunken, tillsätt salt och peppar. Blanda allt väl.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme 5 min. Vänd på omeletten och stek andra sidan ytterligare 5 min.

Fler recept med: Asiatiskt, Glutenfritt, Övrigt