55555

En snabb omelett med vitkål och morötter. God till lunch och middag. Den söta indonesiska sojan ­ketjap manis, som finns i de flesta butiker.

För 4 portioner

Ingredienser

2 morötter
200 g vitkål
1/2 purjolök (den vita delen)
1 chilifrukt, röd
5 ägg
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar från kvarn
2 msk rapsolja

25 min

Omelett med vitkål – gör så här:

  1. Skala morötterna, riv dem grovt i en bunke. Ansa och strimla vitkål och purjolök fint, tillsätt dem till bunken.
  2. Skölj, kärna ur och finhacka chilin, tillsätt den. Knäck äggen i bunken, tillsätt salt och peppar. Blanda allt väl.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme 5 min. Vänd på omeletten och stek andra sidan ytterligare 5 min.
Fler recept med: Asiatiskt, Glutenfritt