00000

Recept på omelett med tomatsallad. Spansk omelett, tortilla, med lök och potatis är en snabblagad lunchrätt. Blir det över så passar den så klart utmärkt som en matig frukost!

För 4 personer

Ingredienser

600 g potatis
1 lök gul
2 msk olivolja
1 tsk salt + 0,5 tsk salt
8 ägg
0,5 dl vatten

Tomatsallad:

250 g tomater blandade
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
80 g rucola

Omelett med tomatsallad

  1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Stek potatisen i olja ca 8 min. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 4 min. Krydda med 1 tsk salt.
  2. Vispa äggen tillsammans med vatten och 1/2 tsk salt. Häll äggsmeten över potatis och lök. Rör försiktigt i botten tills omeletten stannat och fått fin färg.
  3. Tärna tomaterna och blanda med finstrimlad basilika, olivolja, salt och rucola.
  4. Vänd upp omeletten på ett fat och servera med tomatsalladen.

Ca 390 kcal per portion, 23 g fett, 18 g protein, 30 g kolhydrater