Omelett med rökt ren

Omelett med renkött som passar lika bra till glögg som till en torr sherry.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 kruka gräslök
  • 1 msk smör
  • 100 g rökt renstek - skivad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, salt, peppar och mjölk. Hacka gräslöken fint och rör ner i äggsmeten.

  2. Stek omeletten i smör på medelvärme i en liten stekpanna, 18-20 cm i diameter. Dra ner värmen och lägg på ett lock. Stek den tills äggsmeten stannat helt, ca 10 min. Stjälp upp omeletten på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

  3. Stansa ut omelettrundlar med ett runt pepparkaksmått. Skär varje skiva renstek i fyra bitar, rulla ihop och lägg på omeletterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!