3.53.53.53.53.5

Matiga omeletten med ricotta, pesto och salami sätter guldkant på frukoststunden.

För 4 personer

Ingredienser

8 ägg
4 msk mjölk eller vatten
2 krm salt
1 msk smör eller rapsolja
1 1/2 dl ricotta eller annan färskost
1 1/2 dl pesto
100 g salami, gärna med chili
2 dl kalamataoliver

20 min

Omelett med ricotta och pesto – gör så här:

  1. Vispa snabbt samman ägg, mjölk eller vatten och salt. 
  2. Stek portionsomeletter eller en stor omelett i smör eller olja i en stekpanna på medelvärme. Skaka gärna på stekpannan några gånger och lossa försiktigt på kanterna när omeletten börjar stelna. 
  3. Bred ricotta och pesto över omelettens ena halva. Toppa med salami. Stjälp försiktigt den ofyllda halvan av omeletten över den fyllda. Servera omeletten med kalamataoliver.
Fler recept med: Ägg och mejeri