Omelett med räkröra – den perfekta matsäcken!

Snabbt, lättlagat och gott – en påse frysta skalade räkor är bästa råvaran till sommarens läckraste rätter som till exempel sommarens bästa utflyktsmat omelett med räkröra! Receptet kommer här och det är verkligen mums bums! Tips! Packa omeletten och räkröran var för sig. Missa inte heller filmen, längst ner i receptet.

För 1 pers

Ingredienser

2 st stora ägg
1/2 dl mjölk
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1 tsk smör
25 g spenat

RÄKRÖRA

100 g frysta skalade räkor
50 g fänkål
1 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 msk hackad dill
1 krm rivet citronskal
1/2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina räkorna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna, stek omeletten ca 2 min. Vänd den och stek ca 2 min på andra sidan.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Blanda fänkål, majonnäs, crème fraiche, dill, citronskal, salt och peppar. Vänd ner räkorna. Lägg spenat och räkröra på omeletten och vik ihop.